Posted on Hozzászólás most!

Tegnap kiosztották a 2012-es Dining Guide díjakat

A hazai vendéglátóipar talán legrangosabb elismerését, a Friedrich Wilhelm Raiffeisen Dining Guide-díjat 2004-ben alapították, és azóta minden évben odaítélik a legkiválóbb magyar étteremnek, séfnek, fővárosi- és vidéki étteremnek.

Az idei év étterme a ( már Michelin-csillaggal is büszkélkedő) Costes lett, ami másodjára söpörhette be az első helyet. A portugál konyhafőnök, Miguel Rocha Vieira érti a dolgát, egyre égetőbb szükségét érezzük egy Ráday utcai látogatásnak  a csúcsgasztronómia magyar fellegvárába.

Forrás: http://www.diningguide.hu/_Images/hirek/000013928__mg_7627.jpg.jpg_biga.jpg

Az év séfje díjat természetesen a Bocuse d’Or első magyar döntőse, Széll Tamás vihette haza – efelől kétségünk sem volt. Az Onyx remek séfje idén bebizonyította, hogy kis hazánkban is lehet világszínvonalon művelni a gasztronómiát.

A legjobb vidéki étterem kategóriában idén az egyre népszerűbb encsi Anyukám mondta örülhetett. Ha valaki arra jár, térjen be megkóstolni az olaszos fogásokat, és mindenképpen mesélje el, hogy milyen volt. Az encsi vendéglő budapesti párja a Rosenstein lett. A családi vállalkozásként működő kis étterem szintén felkerült a “meglátogatandó” címet viselő listánkra.

A verseny évről-évre kiélezettebb, ami jól látszik a Dining Guide által nyilvánosságra hozott toplistán is. A Top 10-ben fél pontok döntötték el a helyezések sorsát, így a második helyen végő Onyx is csak fél ponttal maradt le a Costes-től. Az sem mellékes, hogy a 10. helyezett Arany Kaviár is csupán 2,5 ponttal csúszott le a győzelemről.

A fent említett lista és emellett rengeteg hasznos és érdekes információ a versenyről és az élmezőnyről a Dining Guide hivatalos honlapján olvasható:
http://www.diningguide.hu/_Images/hirek/000013928__mg_7627.jpg.jpg_biga.jpg

Ugyan már megfordultunk a 20-as toplista egy-két szereplőjénél, de tervben van a következő évben végiglátogatni mindannyiukat – ami természetesen tökéletes alapot szolgáltat újabb beszámolóknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


− négy = 5