Sokszor elegem van a mindennapos köretekből és igyekszem kitalálni valami újat. Nem kell persze újra feltalálni a spanyolviaszt, elég, ha egy jól ismert receptet módosítunk picit, hogy kissé az aktuális kedvünknek megfelelő legyen. Ilyen például az édesburgonyás tócsni is. Hiszen, ha a sima krumplit édesburgonyára cseréljük egész más ízvilágot kapunk, mégis ugyan olyan egyszerű az elkészítése.
Hozzávalók (kb. 2 személyre):
1 nagyobbacska édesburgonya
1 fej vöröshagyma
1 tojás
só, bors, esetleg egyéb fűszerek
Olaj, esetleg kókuszzsír (sütéshez)
Elkészítés:
Az édesburgonyát és a hagymát, nagy lyukú reszelővel lereszeljük.
Beleütjük a tojást, megsózzuk és megborsozzuk. Az egészet jól összekeverjük, majd a masszából egy kanál, vagy a kezünk segítségével kis adagokat teszünk a forró serpenyőbe, kicsit lelapítjuk és kevés olajon, vagy kókuszzsíron mind a két oldalát pirosra sütjük. Nem kell megijedni, ha kicsit sötétebb lesz, mint a normál krumplinál megszoktuk, mert az édesburgonya cukortartalma jobban karamellizálódik, ettől pedig erősebb színt kap.
Én marha hátszín steak mellé ettem, és nagyon jók voltak együtt, de akár magában, vagy sajttal és tejföllel is el tudnám képzelni.
Jó étvágyat!