Posted on Hozzászólás most!

Ha arany, hát fénylik – A Gold Bisztró

Egy ismerősöm javaslatára látogattam el először a Budafoki úton megbúvó Gold Bisztróba. Kissé nehezen találtam oda, hisz a Gold Fitness edzőterem forgókapui mellett, szinte beszökve juthatunk be erre a rejtett gasztronómiai oázisra. Elég népszerű hely hétköznapokon, mert több irodaház is van a környéken, ahonnan az éhes irodisták nap mint nap kirajzanak a jó falatok reményében.

A helyszín kicsit eklektikus. Kör alakú boxok, önálló asztalok és egy minimum 8 személyes pult bárszékekkel alkotják a berendezés nagy részét.  A megkóstolt fogások azonban elfeledtettek velem minden egyebet. Azóta számtalan alkalommal látogattam már el hozzájuk és sosem távoztam elégedetlenül. Persze volt olyan étel, ami nem teljes mértékben  egyezett meg az én ízlésvilágommal, de ez ilyen variációs mennyiség mellett természetes. A chef kísérletezik az ízekkel, a tálalással, így minden héten változatos menüsor várja a látogatókat. A három fogásos menüsor 1780 Ft-ba kerül, és fontos, hogy mindhárom kategóriában 4-5 választási lehetőségünk van. Azaz megfizethető, igényes bisztróebéd. A minap ismét betértem hozzájuk és a következőket volt szerencsém megkóstolni: (A fényképek telefonnal készültek, félhomályban, ezúton is sorry a minőségért.)

Mentás barackleves chilis habkockával:

Nagyszerű őszibarackbarack íz, friss mentával. Nem akarom túlragozni, nagyon finom. A chilis habkocka nem volt benne túl domináns, se csípős.

 IMG-20130430-00118

Sertésszűzcsíkok serpenyőben pirítva pecsenyekacsamájjal, pepperóni mártással, jázminrizzsel:

Nem bonyolították túl, de mind a fűszerezés, mind pedig az étel állaga csillagos 5-ös. Külön dicséretet érdemel a pepperóni mártás, ami nagyon ízletesre és számomra pont megfelelő erősségűre sikerült.

IMG-20130430-00121

Csokoládémousse-kocka meggyzselével, zabpelyhes keksztalpon:

Remek desszert, ami a felsorolt összetevőkön kívül mintha némi mogyorót is tartalmazott volna.

IMG-20130430-00125

 Ismét jóllakottan távoztam. Ha feltétlen negatívumot kellene keresnem, akkor annyit tudnék felróni a Gold Bisztrónak, hogy gyakran igen sokat kell az ételekre várni. De ez azért van, mert minden frissen készül és túlterhelődik a konyha, így ez sem olyasmi, amiért haragudni tudnék. Maradok továbbra is lelkes hívük! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


+ 3 = négy