Posted on Hozzászólás most!

Fish and chips új köntösben – ahogy a KUKUC szereti

Készülünk a londoni látogatásunkra, tervezzük a gasztronómiai kalandozásokat is. Ahogy azt már facebook-on írtuk, lesz szerencsénk Gordon Ramsey Maze nevű éttermében ebédelni, no meg pályázunk Heston Blumenthal Dinner nevű, szintén egy Michelin-csillaggal büszkélkedő éttermére is. Izgatottan várjuk! 🙂

Na de mai posztunk tárgya messze áll a csúcsgasztronómiától, sokkal inkább a nevezetes angol fogásokhoz van köze. A mi egyik kedvencünket, a fish and chips-et reformáltuk meg kicsit pár kalória lefaragásával. Így már valójában hívhatjuk tőkehal falatkáknak sörtésztában, burgonyasalátával. 🙂fishHozzávalók 2 személyre:

– 2 szelet tőkehal filé

– 2 dl sör

– annyi zabpehelyliszt amennyivel kikeverve a sör palacsintatészta állagú lesz

– só, bors, citromfű

– 3 közepes burgonya

– 2 ek (light) majonéz

– 1 lilahagyma

– 3 púpos ek tejföl

– olaj a sütéshez

Elkészítés:

A tőkehalfiléket kis csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy kis citromfűvel. A meghámozott burgonyákat megfőzzük, felkockázzuk. Mikor kicsit kihűlt, összekeverjük a tejföllel, majonézzel és az apróra vágott lilahagymával. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd berakjuk a hűtőbe. Ezután kikeverjük a sörtésztát a sörből, zabpehelylisztből, sóból, borsból. Esetleg ebbe is kerülhet egy kis citromfű. Egy magasabb falú serpenyőben olajat forrósítunk (nagyjából 1 cm magasan álljon benne a zsiradék), majd a halfalatkákat beleforgatjuk a masszába, és az olajba rakjuk. Amikor az egyik oldaluk aranybarnára sült, megfordítjuk, majd végül papírtörlővel bélelt tálba szedjük őket.

A legjobb azon nyomban, még frissen elfogyasztani, de ha jól sikerült a bunda, még másnap is kellemesen ropogós marad.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


+ hét = 15