Posted on Hozzászólás most!

Lehet hamburgert kapni egy taxiban? – A Black Cab-ben igen!

Számomra a hamburger mindig szükséges rossznak számított. Gyerekkoromban a csibefasírtos, csalamádés verziók, később a City grill, majd a McDonald’s irányvonal sem tudott különösebb rajongást kiváltani belőlem. Viszont néha, ha nem volt időm másra, el-elfogyasztottam egyet-egyet. De ez néhány évvel ezelőtt megváltozott. Akkor tértem be ugyanis először egy Black Cab nevezetű burgerezőbe.

 

Itt friss, darált marhahúsból, helyben formázzák a húspogácsákat és kérés szerinti módon sütik át azokat. Minőségi angol cheddar sajtot, salátát, sült bacont és még jó néhány ízletes összetevőt tesznek a burgerekbe. Természetesen mi magunk határozhatjuk meg, hogy pontosan mit szeretnénk bele. Addig a napig soha sem gondoltam volna, hogy egy hamburger jelentős, kulináris élvezetet tud nyújtani, de ez is megtörtént.

A probléma csak az volt, hogy a Mester utca eléggé kiesik abból a területből, amiben úgy általában mozgok, ezért nagyon ritkán jutottam el hozzájuk. A napokban azonban örömmel vettem észre, hogy nyílt egy új Black Cab a Rákóczi úton, az Urániához közel. Az első adandó alkalommal be is tértem, hogy megtudjam tudnak-e még olyan burgert csinálni, mint régen.    Gyorsan kérem is egy mindent bele jellegűt, 200g-os húspogácsával, közepesen átsütve és a biztonság kedvéért mellé egy Fullers’s IPA-t. 

 

Szerencsére a az ég kék, a föld gömbölyű (illetve geoid, de ezt inkább hagyjuk 🙂 ), a Black Cab-ben pedig tudnak hamburgert csinálni.

Az ízek nagyszerűen összeálltak, a hús tökéletes volt, néhol éreztem benne a frissen őrölt borsot is. Nem mellesleg az IPA is nagyon jól passzolt hozzá. Az egyetlen kivetnivaló, amit felhozhatok és már a Mester utcában is megvolt:  a várakozás alatt a ruhám teljesen sült hús szagúvá vált…szóval lehetőség szerint ne olyan esemény előtt menjünk oda, ahol ez számít. Egyébként viszont kár lenne kihagyni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


nyolc × = 16