Posted on Hozzászólás most!

Étterem heti vacsora az Eiffel Bistro & Bar-ban

A Kukuc még ha hibernálta is magát egy időre, egy jó ajánlatnak nem tudott ellenállni. Így esett, hogy a nagy alvás közben mégiscsak megéhezett kissé, és az Étterem Hét keretében ellátogatott az Eiffel  Bistro and bar-ba, hogy ismét megérezze a gasztronómia iránti rajongás tüzének felcsapó lángjait. Lássuk hát, hogy sikerült-e a Bajcsy Zsilinszky úton található étteremnek észhez térítenie lustálkodó barátunkat.

Első fogásként a szarvasgombás gombalevesre és a hátszín carpaccio-ra esett a választásunk balzsamos rügysalátával és parmezán forgáccsal. A gombaleves nagyon kellemesre sikerült, a szarvasgomba meghatározó ízvilágával, és a carpacciora-ban sem kellett csalódnunk. A friss saláta, a balzsamecet és a hús nagyszerű összhangot teremtett ízlelőbimbóink számára. Az étterem személyzete egyébként nagyon udvarias és segítőkész volt, mindig kedvesen, de nem tolakodóan érdeklődtek, hogy milyen volt az éppen kóstolt étel.

Mi pedig nem voltunk restek és neki is estünk a második fogásnak. Pappardelle pikáns szarvasgombás bélszínraguval volt az első választásunk. A tészta talán egy hajszálnyival puhább volt az al dente szintnél, de kövezzenek meg, én így talán jobban is szeretem. A hús omlós és ízletes volt,  az egyetlen kifogásom talán az lehetett, hogy egyáltalán nem éreztem rajta a szarvasgombát. A másik fogásban, ami Grillezett pestos csirkemell volt, gorgonzolás-körtés rizottóval, ellenben semmiféle kivetnivalót nem találtam. A rizottó tökéletes állagú és ízű volt, pont, ahogy a hozzá felszolgált, kellemesen fűszeres csirkemell. A körtedarabok kifejezett könnyedséget adtak a sűrű rizsételnek. Mind a két fogás, ahogy az a fényképeken is látszik, ízlésesen tálalva került elénk, tehát kíváncsian vártuk a desszert érkezését, hogy kiderüljön, mit tartogat még számunkra az Eiffel konyhája.

Néhány perc múlva meg is érkezett a tiramisu és a  belga csokoládé „brownie” erdei gyümölcs-öntettel és vanília fagylalttal. Talán nem lövöm le a poént, ha rögtön elárulom, mind a kettő pont olyan volt, mint ahogy az a nagy könyvben meg van írva. A tiramisu puha, krémes, de mégis határozott állagú, a brownie még meleg, a közepén lágy volt, amit kiválóan egészített ki az ízletes vanília fagyi. A vacsora végére nagyszerűen jóllaktunk, és bár szívem szerint még egyszer végigettem volna a menüsort, valószínűleg akkor kipukkadtam volna.

Mindent egybevetve nagyszerűen éreztük magunkat az Eiffel Bistro and bar-ban. Bátran tudom ajánlani bárkinek, aki egy jót akar enni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


× 4 = tizenhat