Posted on Hozzászólás most!

Találkozás a csaknem tökéletes Croissant-al – reggelink a Hadik kávéházban

Rengeteg tennivalónk között azért néha muszáj időt szakítani egy kis kimozdulásra. Mi ismét egy ismert reggeliző hely meglátogatását választottuk. Nincs is jobb annál, mint szombat reggel egy kávézó teraszán ülve nézni az ébredező várost közben pedig kávét szürcsölve beszélgetni és jobbnál jobb falatokkal tömni meg a hasunkat, így készülve fel a nap további fáradalmaira. Ezúttal a Hadik kávéházra esett a választásunk. Már régóta kinéztük magunknak ezt a helyet, hisz számtalanszor mentünk már el előtte a Bartók Béla úton, de ki tudja miért, csak most kerítettünk rá sort. És, mint azt a címből láthatjátok, egyáltalán nem bántuk meg.

 IMG_00000003

 

Első lépésben, szokás szerint kértünk egy-egy croissant-t és kávét. Én maradtam a cappuccino-nál Lütyő viszont inkább tejeskávét választott. Persze, ha már reggelizünk, akkor komolyan  is veszük a feladatot, így kértünk még egy adag bécsi virslit és egy ham&eggs-et is. Amíg a főételekre vártunk, neki is estünk a croissant-oknak. Volt is kellemes meglepetés, hiszen a rengeteg megkóstolt változat közül ez egyből az élre ugrott. Ízre és állagra szinte tökéletes volt, akárcsak Sarki Fűszeresé, az egyetlen dolog, amiben kicsit gyengébben teljesített, az a megjelenés/tálalás. Ezen még lehetne egy csöppet csiszolni. Megpróbáltam megtudakolni, hogy esetleg ez is francia importból származik-e, de a pincérünk valószínűleg éppen bal lábbal kelt fel, és csak tőszavakban volt hajlandó válaszolni, így hamar elment a kedvem a kérdezősködéstől. Annyit tudtam meg, hogy ott sütik, ami lássuk be plusz információ szempontjából erősen tart a nullához. A reggeli második fele kisvártatva megérkezett, de még azzal a lendülettel kértünk még egy kör Croissant-t, és nem hagytuk, hogy elvigyék a megmaradt lekvárunkat, mert az még simán elég volt a második körre, ha pedig kapunk egy újabb tálkával, annak is megmaradt volna a fele, ami komoly pazarlás.

IMG_00000005

A virsli jó minőségű, ízletes volt, mellé egy kevés házi majonézzel kevert tormát és egyszerű, de jó ízű mustárt kaptunk. A ham&eggs-ben sem találtam semmi kivetnivalót. A sárgája megfelelően krémes maradt, de nem volt kicsit sem nyers.

IMG_00000007

A második kör croissant végképp meggyőzött minket arról, hogy nem tévedtünk az elsőnél. Tényleg közel tökéletes. Ráadásul a Hadik nincs is messze tőlünk, így méltán félthetjük majd a diétánkat. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


+ hét = 8