Sajnos velem elég gyakran fordul elő, hogy nem találom el a mennyiségeket. Pl. húslevesből akkora adagokat szoktam készíteni, amit egy hétig ehetnék. Nekem ez nem gond, de többen vannak, akik egyféle ételből csak egyszer-kétszer tudnak jóízűen falatozni. Ebben az esetben, vagy ha csak megmaradt egy kis levesünk, leveshúsunk zöldség nélkül, ahogy velünk történt a múlt héten, viszonylag kis fáradsággal egy teljesen új finomságot hozhatunk belőle létre. Erre persze több lehetőség is kínálkozik, de én a Thai Csirkelevest választottam.
Hozzávalók:
1 Sárgarépa
1 Kaliforniai paprika
0,25 kg gomba ( nekem otthon éppen csiperke volt, de shitakee-vel az igazi)
Chili ízlés szerint
1 adag Rizstészta (nekem ez 50g volt)
1 doboz Kókusztej (ez meg 165ml)
1 teáskanál Curry por (ami nyilván lehet curry massza is)
Elkészítés:
Vágjuk fel a zöldségeket. Én zsülienre szoktam, de lehet kevésbé körülményes vágási módot is választani (akkor kicsit megnő a főzési idő). Tegyük fel a levest főni. Ha felforrt, tegyük bele a kókusztejet, a curry port és a chilit. Ha ismét felforrt, tegyük bele a rizstésztát, majd a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk. Akkor van kész, ha a répák kissé megfőttek, de még ropogósak.
Mennyiségeket csak viszonyításként írtam, egyébként minden ízlés kérdése. Meg persze attól is függ, hogy mennyi a maradék leves!
Jó étvágyat!